EriVäri

Peltikaton maalaus

Lisää peltikaton käyttöikää huoltomaalaamalla.

Arvioimme tarvittavat toimenpiteet kattosi kunnon mukaan!

Miksi peltikatto tulee maalata?

Peltikatto joutuu talossa pahimman säärasituksen kohteeksi. Aurinko, paukkupakkaset ja muut ympäristötekijät kuluttavat maalipintaa, tai hunon maalipinnan tapauksessa peltiä.

Paljas pelti altistuu korroosiolle eli ruosteelle. Ruoste katolla ei vain näytä ikävältä, vaan se myös vahingoittaa peltiä. 

Maalin tärkein tehtävä peltikatolla onkin toimia uhrikerroksena pellin päällä. Pitkän elinkaaren turvaamiseksi ja kalliin kattoremontin välttämiseksi siis peltikatto tulee huoltomaalata säännöllisesti.

Ja saahan komea maalattu katto koko talon näyttämään upealta!

Peltikaton huoltomaalaus

Peltikaton osalta ensimmäinen merkki maalauksen tarpeesta on yleensä maalipinnan haalistuminen. Myöhemmässä vaiheessa alkaa näkyä ruostetta ja maalin hilseilyä. Maalaus kannattaa hoitaa ennen ruosteen ja maalin hilseilyn esiintymistä, jolloin maalarin työ on pienempi, ja hinta luonnollisesti edullisempi.

Peltikaton huoltomaalauksen työvaiheita ovat tarvittavat suojaustyöt, irtoroskien poisto, hilseilevän maalin ja ruosteen poisto, panssaripesu, pohjamaalaus sekä pintamaalaus. Maalaus suoritetaan ammattimaisesti korkeapaineruiskulla, jolloin lopputulos on tyylikäs ja kestävä.

Huoltoväli vaihtelee muun muassa katon varjoisuuden ja muiden ympäristötekijöiden mukaan. Karkea nyrkkisääntö on suorittaa peltikaton huoltomaalaus noin 10-20 vuoden välein.

Peltikaton huoltomaalauksen yhteydessä voit myös vaihtaa kattosi väriä. Usein tähän tulee kysyä paikkakunnan rakennusvalvonnasta lupa.

Voiko tehdaspinnoitetun / muovipinnoitetun profiilipeltikaton maalata?

-Muovipinnoitetut ”tiilikuvioiset” peltikatot ovat osoittautuneet suhteellisen lyhytikäisiksi. Yksinkertaisesti: mikäli muovipinnoite ei vielä hilseile, on uuden maalipinnan pysymisellä vielä hyvät edellitykset. Jos taas pinta jo hilseilee, tehdaspinnoitteen irtoamista on käytännössä mahdoton pysäyttää uudella maalikerroksella. Tällöin huoltomaalaus toki hidastaa katon loppuun rappeutumista, muttei enää lopullisesti pelasta sitä. Arvioimme tapauskohtaisesti maalauksen edellytykset, ja toteamme tilanteen avoimesti.

Paljonko peltikaton maalaus maksaa?

-Omakotitalon peltikaton maalaus ”avaimet käteen” -periaatteella maksaa yleensä 3 000-7 000 euroa. Tärkeimmät hintaan vaikuttavat tekijät ovat vanhan pinnan kunto, pinta-ala ja katon jyrkkyys.

Muista kotitalousvähennys! Sen avulla voit säästää peltikaton maalauksesta yli 30 %

Peltikaton maalaus on huolellista työtä onnistumisen takaamiseksi. Meiltä löytyy vankka kokemus erityyppisten peltikattojen maalauksista. 

Tunnemme työmme hyvän jäljen, ja tarjoamme peltikaton maalauksiin 3 vuoden takuun!

Mikäli kattosi on yli 10 vuotta vanha ja havaitset edellä mainittuja oireita, pyydä meidät ilmaiselle arvio- ja tarjouskäynnille.

Sinkityn peltikaton ensimaalaus

Pari yleistä kysymystä sinkityn tai galvanoidun peltikaton maalauksesta:

1. Voiko sinkittyä peltikattoa maalata heti?

-Sinkityn (tai galvanoidun) peltikaton voi maalata heti asennuksen jälkeen. Nykyaikaiset vesiohenteiset maalit tarttuu suoraan sinkkipinnoitteeseen, eikä pinnan tarvitse hapettua.

2. Tarviiko sinkittyä peltikattoa maalata?

-Sinkkipinta suojaa peltiä useita vuosia, mutta lopulta kuluu pois, altistaen pellin ruosteelle. Kun sinkitty peltikatto maalataan hyvissä ajoin, on pellillä kaksi suojakerrosta: sinkkikerros, sekä sinkkikerrosta suojaava maalikerros. Siis maalaamalla sinkitty peltikatto, itse pelti pysyy visusti suojassa, eikä hyvä katto pääse kulumaan turhaan.

Sinkityn peltikaton maalauksen työvaiheita ovat tarvittavat suojaustyöt, irtoroskien poisto, mahdollisen pintaruosteen poisto, panssaripesu, pohjamaalaus sekä pintamaalaus. Maalaus suoritetaan ammattimaisesti korkeapaineruiskulla, jolloin lopputulos on tyylikäs ja kestävä.

Huoltoväli vaihtelee muun muassa katon varjoisuuden ja muiden ympäristötekijöiden mukaan. Karkea nyrkkisääntö on suorittaa peltikaton huoltomaalaus noin 10-20 vuoden välein.

Paljonko sinkityn peltikaton maalaus maksaa?

Omakotitalon maalaamattoman sinkityn peltikaton maalaus ”avaimet käteen” -periaatteella maksaa yleensä 3 000-6 000 euroa. Tärkeimmät hintaan vaikuttavat tekijät ovat mahdollisten pohjatöiden tarve, pinta-ala ja katon jyrkkyys.

Muista kotitalousvähennys! Sen avulla voit säästää sinkityn peltikaton maalauksesta yli 30 %

Peltikaton maalaus on huolellista työtä onnistumisen takaamiseksi. Meiltä löytyy vankka kokemus erityyppisten peltikattojen maalauksista. 

Tunnemme työmme hyvän jäljen, ja tarjoamme peltikaton maalauksiin 3 vuoden takuun!

Mikäli sinkitty peltikattosi on vielä maalaamatta, pyydä meidät ilmaiselle tarjouskäynnille!

Urakan eteneminen - Peltikaton maalaus

Ilmainen arviokäynti

Arviokäynnillä kartoitamme vesikaton kunnon ja teidän suunnitelmat. Esittelemme suositellut huoltotoimenpiteet, ja laskemme sen mukaisen tarjouksen. 

Sopimus

Kun olette päätynyt hyväksymään tarjouksemme, naulataan urakka kalenteriin. Sovitaan tarvittaessa tarkennuksista esimerkiksi aikataulun ja mahdollisten optioiden suhteen.

Tiedotus

Peltikaton maalauksen lähestyessä olemme yhteydessä Teihin, jolloin pysymme kaikki ajantasalla prosessin etenemisestä.

Suojaus

Tarvittavat pihakalusteet ja muut suojataan tai siirretään syrjään katolta mahdollisesti lentävän roskan alta. 

Peltikatto, ennen

Pohjatyöt

Peltikatolta poistetaan mekaanisesti hiomalla ja kaapimalla ruoste ja hilseilevä maali. Lopuksi katto pestään panssaripesuaineella, jolloin saadaan pinttynytkin lika ja rasva liukenemaan.

Maalaus

Maalaus suoritetaan tapauskohtaisesti 1-2 kertaan. Tasaisen ja kestävän lopputuloksen varmistamiseksi katon maalaus suoritetaan ammattimaisesti korkeapaineruiskulla.

Taloyhtiön maalaus Lahti Päijät-Häme

Mahdolliset lisätyöt

Sovitut muut työt suoritetaan urakan yhteydessä soveltuvassa vaiheessa. Esimerkiksi timpurintyöt tehdään usein jo pohjatöiden yhteydessä.

Tarkastus

Työnjälki tarkastetaan yhdessä Teidän kanssa ja varmistutaan siitä, että sovitut työt on tehty ja lopputulos lämmittää mieltä. Mahdolliset korjaukset on helppo hoitaa samantien!

Taloyhtiön maalaus Uusimaa

Loppusiivous

Kun maalarit ja asukkaat ovat tulokseen tyytyväisiä, keräämme pillit pussiin.

Tavoitteemme on jättää Teidän pihapiiri vähintään yhtä siistiin kuntoon kuin tullessamme!

Takuu

Peltikaton maalauksen hyväksymisen jälkeen astuu voimaan kolmen vuoden työtakuu. Takuuaikana tulemme yhteydenotosta korjaamaan ilmenneet työvirheet yhdessä sovittuna aikana.

Kiinnostuitko? Täytä yhteydenottopyyntö alta!

Call Now Button