EriVäri

Tiilikaton huoltopalvelut

Unohda kallis ennenaikainen kattoremontti. Tiilikatto saa säännöllisellä huoltamisella roimasti lisää käyttöikää.

Arvioimme tarvittavat toimenpiteet kattosi kunnon mukaan!

Miksi tiilikattoa tulee huoltaa?

Tiilikatto joutuu talossa pahimman säärasituksen kohteeksi. Aurinko polttaa tehtaan pinnoitteen noin 20 vuodessa siihen kuntoon, että on syytä suorittaa tiilikaton pinnoitus. Kulunut pinnoite tekee tiilen pinnasta huokoisen, jolloin vesi jää elämään pintaan, ja katolla alkaa kasvaa sammalta. Sammal katolla ei vain näytä ikävältä, vaan se myös syö kattotiiltä hiljalleen ja sitoo kosteutta katolle entistä enemmän. Vesi tiilen huokosissa taas aiheuttaa pakkasrapautumista, eli vesi laajenee jäätyessään, rikkoen usein kattotiiliä. 

Pitkän elinkaaren turvaamiseksi ja kalliin kattoremontin välttämiseksi siis tiilikattoa tulee huoltaa säännöllisesti.

Tärkeimmät tiilikaton huoltotoimenpiteet ovat tiilikaton puhdistus ja tiilikaton pinnoitus.

Huoltoväli vaihtelee muun muassa katon varjoisuuden ja muiden ympäristötekijöiden mukaan. Karkea nyrkkisääntö on suorittaa tiilikaton puhdistus 5-10 vuoden välein, ja tiilikaton pinnoitus 15-20 vuoden välein.

Tiilikaton huollon tarpeesta kertoo selkeimmin haalistunut pinta ja sammal.

Mikäli havaitset tiilikatollasi näitä merkkejä, tai kattosi edellisestä huollosta on yli 5 vuotta, pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnille.

Tiilikaton pinnoitus

Kun tiilikaton maalipinta on kulunut auringossa suurilta osin pois, puhdistus ja sammalenestokäsittely ei anna enään kestävää suojaa katolle.

Tällöin paras ja edullisin ratkaisu on yleensä suorittaa tiilikaton pinnoitus (sama kuin tiilikaton maalaus).

Tiilikaton pinnoituksella on kaksi tehtävää; 

1. Suojata kattotiiliä ja siten koko taloasi suuremmilta vaivoilta

2. Ehostaa ulkonäköä. Maalattu tiilikatto antaa talollesi upean ilmeen!

Tiilikaton pinnoitus koostuu mekaanisesta puhdistuksesta ja pesusta, sammaleenestokäsittelystä sekä itse maalaustyöstä. Tiilikaton maalaus suoritetaan ammattimaisesti aina kahteen kertaan korkeapaineruiskulla.

Käytämme tiilikaton pinnoituksessa lähtökohtaisesti NowoCoatin ammattikäyttöön soveltuvaa tiilikattopinnoitetta, joka soveltuu myös katon peltiosille, kuten reunapelleille.

Koska maalaus suoritetaan aina kahteen kertaan, voit vaihtaa kattosi väriä tiilikaton pinnoituksen yhteydessä. Usein tähän tulee kysyä paikkakunnan rakennusvalvonnasta lupa.

Paljonko tiilikaton pinnoitus maksaa?

Omakotitalon tiilikaton pinnoitus ”avaimet käteen” -periaatteella maksaa yleensä 2 500-5 000 euroa. Tärkeimmät hintaan vaikuttavat tekijät ovat pinta-ala ja katon jyrkkyys – lisäksi hintaan vaikuttaa muun muassa lappeiden määrä ja vanhan pinnan kunto.

Muista kotitalousvähennys! Sen avulla voit säästää tiilikaton pinnoituksesta jopa yli 30 %

Tarjoamme tiilikaton pinnoituksiin 3 vuoden takuun!

Tiilikaton puhdistus

Mikäli maalipinta on vielä suurimmilta osin ehjä, huoltotoimenpiteeksi riittää usein huomattavasti pinnoitusta edullisempi tiilikaton puhdistus ja sammalenestokäsittely.

Tiilikaton puhdistuksessa sammal postetaan mekaanisesti kaapien katolta, ilman painepesuria (painepesuri rikkoo pinnoitteen). Tämän jälkeen katolle levitetään ammattikäyttöön tehty NowoClean sammalenestomyrkky, joka tappaa loput sammalitiöt katoltasi. Myös puhdistuksen yhteydessä vaihdetaan haljenneet kattotiilet.

Puhdistus ja sammalenestokäsittely siis ei anna uutta kalvoa katolle. Eli pinnoitteen ollessa suurilta osin kulunut, tämä ei usein ole kovin pitkäikäinen ratkaisu.

Sen sijaan kun katto on sammaloitunut, mutta pinnoite on vielä kunnossa, tiilikaton puhdistus on oiva ratkaisu yleisilmeen parantamiseksi ja katon rappeutumisen estämiseksi!

Paljonko tiilikaton puhdistus ja sammalenestokäsittely maksaa?

Tiilikaton puhdistus ja sammalenestokäsittely maksaa yleensä alle 1 000 € – 2 000 €. Hintaan vaikuttaa muun muassa pinta-ala, sammaleen määrä katolla, katon jyrkkyys ja lappeiden määrä.

Tarjoamme sammalenestokäsittelylle vuoden takuun!

Urakan eteneminen - Tiilikaton pinnoitus tai tiilikaton puhdistus

Ilmainen arviokäynti

Arviokäynnillä kartoitamme vesikaton kunnon ja teidän suunnitelmat. Esittelemme suositellut huoltotoimenpiteet, ja laskemme sen mukaisen tarjouksen. 

Sopimus

Kun olette päätynyt hyväksymään tarjouksemme, naulataan urakka kalenteriin. Sovitaan tarvittaessa tarkennuksista esimerkiksi aikataulun ja mahdollisten optioiden suhteen.

Tiedotus

Tiilikaton pinnoituksen tai puhdistuksen lähestyessä olemme yhteydessä Teihin, jolloin pysymme kaikki ajantasalla prosessin etenemisestä.

Tiilikaton puhdistus

Suojaus

Tarvittavat pihakalusteet ja muut suojataan tai siirretään syrjään katolta lentävän sammaleen alta. 

Tiilikaton painepesu

Sammaleen puhdistus

Tiilikaton puhdistuksessa sammal poistetaan mekaanisesti kaapimalla, pinnoitusta ennen painepesurilla. Rikkinäiset tiilet vaihdetaan, ja levitetään sammalenestomyrkky, joka tappaa loput itiöt ja ennaltaehkäisee sammaleen uusiutumista.

Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus eli maalaus suoritetaan 2 kertaan. Tasaisen ja kestävän lopputuloksen varmistamiseksi katon maalaus suoritetaan ammattimaisesti korkeapaineruiskulla.

Taloyhtiön maalaus Lahti Päijät-Häme

Mahdolliset lisätyöt

Sovitut muut työt suoritetaan urakan yhteydessä soveltuvassa vaiheessa. Esimerkiksi timpurintyöt tai harjatiivisteen asennus tehdään usein jo pohjatöiden yhteydessä.

Tiilikaton pinnoitus ilmakuva

Tarkastus

Työnjälki tarkastetaan yhdessä Teidän kanssa ja varmistutaan siitä, että sovitut työt on tehty ja lopputulos lämmittää mieltä. Mahdolliset korjaukset on helppo hoitaa samantien!

Taloyhtiön maalaus Uusimaa

Loppusiivous

Kun maalarit ja asukkaat ovat tulokseen tyytyväisiä, keräämme pillit pussiin.

Tavoitteemme on jättää Teidän pihapiiri vähintään yhtä siistiin kuntoon kuin tullessamme!

Takuu

Tiilikaton pinnoituksen hyväksymisen jälkeen astuu voimaan kolmen vuoden työtakuu. Takuuaikana tulemme yhteydenotosta korjaamaan ilmenneet työvirheet yhdessä sovittuna aikana.

Kiinnostuitko? Täytä yhteydenottopyyntö alta!

Call Now Button